Om oss

Helt siden 1848 har begrepet «du får det hos Lohne» fulgt oss. Det var dette året firmaet startet opp, i beskjedne lokaler på det som den gang var Mandals torg og sentrum, omtrent midt i dagens Brobakken. I 1856 flyttet man så butikken ned til dagens beliggenhet i Store Elvegate/Bryggegata, og har siden holdt til på samme adresse med flere utbygginger og ombygginger gjennom årenes løp. Vi er Mandals eldste butikk, med sammenhengende drift i 170 år. Alt til hus og hjem siden 1848

Helt frem til 1980 tallet var firmaet mer som en grossist å regne, med kun en liten butikk. Vi hadde store lager i bygningene i Store Elvegate, samt lagerbygninger på Ballastbrygga (det røde «Båthuset»). Firmaet solgte sement, sprengstoff, kunstgjødsel, landbruksutstyr osv. og leverte varer til «alle» landhandlene oppover hele Mandalen og Audnedalen.

Utover på 1980 tallet begynte man å konsentrere seg mer om ordinær butikkdrift slik butikken er i dag. Salg av landbruksartikler, sement og sprengstoff, ble dermed avviklet gradvis. Butikken fremstår i dag som en fullsortiments jernvarehandel, med egne avdelinger for kjøkkenutstyr, maling/interiør, lås og beslag, hus og hage m.m. Vi er stolt av vår fagkunnskap, og tør faktisk kalle oss «en god gammeldags jernvarehandel»